TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


Na lang wachten kwam er eindelijk een vervolg op de serie van Sterretje, Barbie en Jokertje: Oh oh daar gaan we weer. Een groepje twintigers mocht op kosten van RTL5 in een luxe villa op Mallorca verblijven. Ze hoefden alleen maar feest te vieren, los te gaan, de beest uit te hangen, dat zou fantastische televisie opleveren, zo dacht RTL.

Maar nu de kijker inmiddels enkele afleveringen heeft mogen aanschouwen, wordt het programma beoordeeld als inhoudsloze televisie. Bovendien zijn er klachten van Stiva, Stichting Verantwoord Alcoholgebruik: de deelnemers aan het programma geven een slecht voorbeeld voor de jeugd door overmatig te drinken. RTL heeft het programma enigszins gecensureerd om de nadruk niet te leggen op het zuipgedrag, maar het mag al niet meer baten: de kijkcijfers dalen.

De zogenaamde pulpprogramma’s zijn makkelijk te maken voor een zender: Zet een groepje mensen bij elkaar, en film wat er gebeurd. Selecteer vervolgens de spraakmakende scènes en zet daarmee een aflevering in elkaar. De kijker doorziet dit concept, en platte shows worden niet meer gewaardeerd. Met de dalende kijkcijfers is het aannemelijk dat deze shows spoedig plaatsmaken voor beter gewaardeerde programma’s.


Vorige artikel
Het verhaal van het Sinterklaasjournaal
Volgende artikel
Grenzeloos verliefd zoekt kandidaten

Advertentie

Nieuwsarchief


Poll

  • Val jij wel eens in slaap voor de tv?