TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


Het is natuurlijk niet onopgemerkt gebleven; Sint is weer in het land! Maar het Sinterklaasfeest is met een discussie omgeven, dat staat al weken in de krant. Grote vraag was hoe de leidende media hiermee om zou gaan. RTL deed Zwarte Piet in de ban, en kiest voor schoorsteenpieten voortaan. Maar het belangrijke Sinterklaasjournaal dan?

Woensdag was het eerste Sinterklaasjournaal op tv. De boot was tjokvol met kado’s en andere dingen, en er gingen natuurlijk ook veel pieten mee. Bijvoorbeeld huispiet, traditioneel zoals we hem kennen, maar er zijn ook een paar nieuwelingen… Die durven niet allemaal door de schoorsteen. Daar heeft Sint gelukkig wat op bedacht; een ring met een grote glimmende steen, daarmee kunnen ze gewoon door de voordeur tijdens pakjesnacht.

Ondertussen was het Pietenhuis omgetoverd tot Pretpark Pietenhuis, met Bennie van Gisteren als exploitant. Hij verdiende zo leuk bij voor de intocht in Maassluis; iedereen mocht tegen betaling kijken hoe het er van binnen uitzag in het pand. Dat lokte veel toeristen die zich graag in alle kleuren schminkten en zich verkleedden als piet. Het was zo gezellig dat ze bleven tot Sint voor de deur stond. Dat hinderde Sint gelukkig helemaal niet, de toeristenpieten kunnen gewoon helpen, ook al zijn ze nog zo bont!


Vorige artikel
Dit zijn de nieuwe mogelijke Mollen
Volgende artikel
Kijker is klaar met pulp-tv

Advertentie

Nieuwsarchief


Poll

  • Val jij wel eens in slaap voor de tv?