TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


Op dinsdag 8 november gaat Amerika naar de stembus om de 45e president te kiezen. Natuurlijk volgen ook de Nederlandse nieuwszenders het nieuws over de verkiezingen op de voet. Op dinsdagavond in de late uitzending van het RTL Nieuws om 23:30 worden de eerste voorspellingen gedaan over de uitslag. Er wordt live geschakeld naar Amerika-correspondent Erik Mouthaan in New York.

Op 9 november vanaf 4:00 ’s ochtends zendt het RTL Nieuws de extra uitzending ‘Amerika kiest’ uit. Hierin worden live alle ontwikkelingen rondom de uitslag gevolgd en daarnaast wordt teruggeblikt op de roerige campagnestrijd. Vanaf 15.00 uur gaat RTL Z door naar 'the day after'. Hierin zie je de opmerkelijkste beelden van de Amerikaanse nieuwszenders en krijg je mee hoe de Amerikanen reageren op de nieuwe president.

Wil je ook weten hoe Nederland de verkiezingsstrijd beleeft? Het team van 'Editie NL' reist dinsdagnacht door het land en doet vanaf 24.00 uur op Facebook, Snapchat en Instagram live verslag van alle verkiezingsfeestjes. De nieuwe machtigste man of vrouw zal op 20 januari 2017 officieel worden ingezworen. Op die dag eindigt de termijn van Barack Obama.


Vorige artikel
Humberto blundert met verrassing Robbie
Volgende artikel
Dit zijn de nieuwe mogelijke Mollen

Advertentie

Nieuwsarchief


Poll

  • Wanneer settel jij je voor de tv?