TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


Na 42 jaar neemt Mart Smeets - dit keer voor het echt - afscheid van het NOS. Het commentaar tijdens de finale tussen de basketbalteams van de Verenigde Staten en Servië op de olympische spelen van Rio de Janeiro.

Smeets vertrok officieel in 2012 bij het NOS maar bleef de afgelopen vier jaar op freelance basis actief voor de zender. Afgelopen april begon Smeets al met het afbouwen van zijn klussen bij de publieke omroep. Zo was de Amstel Gold Race de laatste verslaggeving van Smeets over het wielrennen.

Mart Smeets kijkt terug op een mooie, lange carriere en zal zijn directe collega's bij het NOS missen. Toch zijn er ook een aantal dingen die Smeets niet zal missen. Eén van deze zaken is de typische Hilversum cultuur waarbij mensen nooit direct in je gezicht zeggen wat er speelt.

In zijn langdurige carrière als sportverslaggever heeft Smeets ook vijanden gemaakt. Zo hebben Smeets en zijn gezin meerdere doodsbedreigingen ontvangen. Sommige kijkers vonden Smeets arrogant en dit ongenoegen werd soms op minder fijne manieren geuit.

Om met deze kritiek om te gaan, was voor Smeets altijd belangrijk om te relativeren. Smeets stelt dat het net zo is als Nederland een belangrijke wedstrijd verliest. Het blijft uiteindelijk maar een spelletje.


Vorige artikel
RTL Boulevard gaat verder zonder Albert ..
Volgende artikel
Vrijdagavond: The Next Boy/Girl Band

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...