TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


Wat hebben ervaren nieuwslezer Jan de Hoop en charismatische showhost Humberto Tan met elkaar gemeen? Behalve dat ze werkzaam zijn bij RTL 4, op het eerste gezicht niet veel. Beide hebben echter een affiniteit met late night talkshow RTL Late Night. Humberto Tan omdat hij de vaste presentator van het programma is en Jan de Hoop omdat hij graag in de schoenen van Tan zou willen staan.

Humberto Tan is op het moment op verlof. Dat betekent dat een andere presentator tijdelijk het stokje overneemt en de presentatie van het programma op zich neemt. RTL heeft gekozen voor Peter van der Vorst als tijdelijke vervanger. Van der Vorst was echter niet de enige gedadigde.

Jan de Hoop, wiens naam inmiddels synoniem staat aan het RTL Ontbijtnieuws, geeft aan dat hij ook de presentatie op zich had kunnen nemen. Met inmiddels 27 jaar ervaring achter de rug bij RTL weet hij precies hoe je de kiezer blijft boeien. Hij begrijpt echter ook dat de keus voor een jonger persoon meer voor de hand ligt, gezien de doelgroep van het programma.

De befaamde nieuwslezer heeft aangekondigd nog drie jaar door te gaan bij RTL. Hij zal het contract met RTL daarna niet verlengen. Niet omdat de commerciële zender ontevreden is met zijn prestaties, maar omdat het dan tijd iets voor iets nieuws. Jan de Hoop geeft tegenover het Algemeen Dagblad aan niet perse de Nederlandse televisiewereld te verlaten. Hij geeft Omroep Max als mogelijke overstap aan.

Mocht Jan de Hoop na 2019 nergens op de Nederlandse TV aan de bak kunnen, dan kun je hem iedere zaterdagochtend horen bij Omroep Gelderland. Daarnaast kun je Jan de Hoop ook volgen op YouTube.


Vorige artikel
Kijkcijfers spraakmakende Zomergasten af..
Volgende artikel
Bridget Maasland verlaat Net 5

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...