TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


Het nieuwe seizoen van het praatprogramma op de avond van NPO 2 is van start gegaan met niemand anders dan Dyab Abou Jahjah. De komst van de Belgisch-Libanese schrijver, activist en voormalig AEL politicus deden bij velen de wenkbrauwen fronsen.

Direct na het bekend maken van de komst van Abou Jahjah werd er druk op het internet gespeculeerd. Diverse partijen waren van mening dat het ongepast was om Abou Jahjah spreektijd te geven op de publieke omroep vanwege zijn controversiële gedachtengoed.

Abou Jahjah wordt er onder andere van beticht antisemitische standpunten erop na te houden. Het kwam dan ook niet als een grote verrassing dat er protesten tegen de uitzending werd gevoerd. Zo plaatste de Joodse actiegroepering TOF (Tradition is Our Future) een advertentie in de krant om hun onvrede te uiten. Belangengroep Federatief Joods Nederland heeft zelfs een aangifte tegen Abou Jahjah en de VPRO ingediend.

Ondanks alle ophef trok de eerste aflevering van Zomergasten geen buitengewoon hoge kijkcijfers. 484.000 kijkers zapten naar NPO 2 om de geruchtmakende gast aan het woord te zien.

Zomergasten begint daarmee minder sterk aan het nieuwe seizoen dan vorig jaar. In 2015 trok de eerste aflevering van Zomergasten 789.000 kijkers. Die avond was de burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek.


Vorige artikel
Eerste deelnemers van Expeditie Robinson..
Volgende artikel
Jan de Hoop zou graag vervanger van Humb..

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...