TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


Het is niet makkelijk om een revolutionair idee voor een TV programma te verzinnen, laat staan uitwerken. Er gaat een hoop tijd en geld zitten in het produceren van een programma. Het is daarom niet altijd even makkelijk om een geweldig concept te verkopen aan de producers. Ze willen er zeker van zijn dat het programma daadwerkelijk aanslaat bij het publiek.

Gelukkig is er sinds 2009 3LAB, een themaweek waarin nieuwe concepten de kans krijgen om zich te bewijzen en een plekje op de Nederlandse televisie te veroveren. Omdat producers zich niet direct hoeven te binden aan de programma's, maakt dit innovatie binnen de Publieke Nederlandse Omroep mogelijk.

Dit jaar zal de themaweek 3LAB gepresenteerd worden door Jan Versteegh. Dat is overigens niet de enige verandering. Eerder heette het programma nog TV Lab. Het idee blijft echter hetzelfde. Eerdere presentators van de themaweek waren onder andere Jelte Sondij en Eva Jinek.

De programma's die dit jaar voorgeschoteld zullen worden, zijn onder andere Quickest Quiz, een razendsnelle quiz van BNN, Puberdagboek, een programma over het brein van een puber van NTR/VPRO en Roze Bril, een AVROTROS programma waarin de kijkers een virtuele wereld volgen.

Succesvolle programma's die uit 3LAB zijn voortgekomen zijn onder andere Streetlab, Padoem Patsss en Rambam.


Vorige artikel
Bioloog Freek Vonk krijgt eigen zaterdag..
Volgende artikel
Nienke de la Rive Box nieuwe presentatri..

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...