TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


De tiende reeks van Coen Verbraaks Kijken in de Ziel is begonnen met 515.000 kijkers. Het programma werd de voorgaande seizoenen ook door ongeveer een half miljoen mensen bekeken, vergelijkbaar met de resultaten van de vorige edities.

In het programma Kijken in de Ziel betreedt Coen Verbraaks professionele werelden en omgevingen die voor mensen buiten niet makkelijk te betreden of te begrijpen zijn. Het programma ging van start in 2009. Ieder editie komt er een andere beroepsgroep aan bod.

Dit seizoen gaat Verbraak het dialoog aan met wetenschapper. Onder andere Robbert Dijkgraaf en Ionica Smeets worden geïnterviewd. Daarnaast komen ook filosofen en diverse experts in hun sector aan het woord.

In 2010 won Kijken in de Ziel de Zilveren Nipkowschijf. Deze award wordt ieder jaar uitgedeeld door TV-critici aan het meest indrukwekkende televisieprogramma op de Nederlandse televisie. De award werd toegekend naar aanleiding van het eerste seizoen van het programma, waarin Verbraaks de wereld van de psychiatrie onder de loep nam.

Het afgelopen seizoen van Kijken in de Ziel was overigens extra bijzonder. Verbraaks ging toen niet het gesprek aan met mensen uit een bepaalde beroepsgroep maar met terminale patienten die niet lang meer te leven hebben.


Vorige artikel
André Hazes Jr. als verrassende keuze v..
Volgende artikel
Bioloog Freek Vonk krijgt eigen zaterdag..

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...