TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


De meeste mensen kennen Jan Kooijman voornamelijk van zijn rol als Danny de Jong in Goede Tijden Slechte Tijden maar de laatste jaren timmert Kooijman aan de weg als presentator.

De eerste programma's van Kooijman werden uitgezonden bij RTL. Kooijman heeft de commerciële zenders echter ingeruild voor de publieke omroep en zal te zien zijn bij de KRO-NCRV.

Het eerste programma bij de KRO-NCRV dat Jan Kooijman onder zijn hoede zal nemen is het programma Tot elkaar veroordeeld. In dit programma onderzoekt de presentator de wereld van de forensische psychiatrie. Het is een ervaring die een flinke impact heeft achtergelaten op Kooijman.

Normaliter krijgen mensen geen inzage in de wereld van een forensisch psychiatrisch kliniek. De meeste mensen baseren hun kennis op nieuwsberichten welke vaak niet positief zijn. Het wordt hierdoor makkelijk om te vergeten dat achter de patiënten ook een mens schuilt. Tot elkaar veroordeeld hoopt deze tendens te breken.

Als onderdeel van het programma worden de patiënten gekoppeld aan een asielhond. Deze honden hebben eveneens een moeilijk leven achter de rug en de psychiaters rekenen er op dat patiënt en hond een band kunnen vormen welke voor beide partijen een positieve bijdrage oplevert voor herstel.


Vorige artikel
Maarten van Rossem gelooft niet in een f..
Volgende artikel
Presentatieteam RTL Nieuws uitgebreid me..

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...