TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


Jörgen Raymann heeft het gevoel zestien jaar lang "de multiculturele clown van de NPO" te zijn geweest. "De accenten en typetjes zijn leuk, alleen wil ik dat niet meer doen op tv. Het probleem is: dat was waar ze me voor wilden."

In april gaf komiek Jörgen Raymann aan dat hij stopt met het maken van televisieprogramma's voor de Nederlandse omroep. Raymann was zestien jaar lang te zien en werd onder andere bekend met programma's als Raymann is Laat en Comedy Factory.

Tegenover de Volkskrant geeft Raymann één van de voornaamste redenen aan waarom hij is opgestapt. Aanvankelijk gaf Raymann aan dat het tijd voor wat nieuws was en dat hij zich wilde richten op zijn theaterwerk en typetjes als Tante Es.

Het frappante is juist dat de typetjes een deel van de frustratie vormden tijdens zijn werkzaamheden bij de NPO. Volgens zijn eigen woorden voelde Raymann zich de “multiculturele clown van de NPO” die voornamelijk mocht opdraven om onderwerpen die te maken hadden met diversiteit te behandelen.

Raymann had graag gezien dat hij ook neutrale onderwerpen, zoals vaderschap of over zijn woonplaats, Almere. De komediant noemt Hilversum een soort van Vaticaanstad; het leeft geheel in een eigen wereld. Desondanks geeft Raymann aan dat hij het niet geheel uitsluit om een nieuw TV programma te produceren.


Vorige artikel
Robbie Kammeijer maakt overstap van Jeug..
Volgende artikel
Maarten van Rossem gelooft niet in een f..

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...