TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


Emiel Sandtke, bekend dankzij zijn rollen in GTST en Vuurzee, maakt een korte film over vluchtelingen uit Syrië. De film ‘Vliegende Ratten’ gaat over de elfjarigen Kian en Nadir, die meemaken hoe de familie van Nadir wordt opgepakt door de vreemdelingenpolitie. Om uit handen te blijven van de instanties, gaan de jongens er samen vandoor. Maar vluchten blijkt veel heftiger dan gedacht…

De film gaat niet alleen over de vluchtelingenproblematiek, maar snijdt ook universele problemen aan. De vriendschap tussen de twee wordt zwaar op de proef gesteld, en de film gaat over de relatie tussen ouder en kind. De film is gericht aan het jongere publiek, en maakt de zware thema’s bespreekbaar met humor en actie.

Het is de bedoeling dat de film nog dit jaar in première gaat. Via CineCrowd, een non-profit stichting, zoekt Sandtke particulieren en bedrijven die een bijdrage willen leveren en zo de realisatie van een film mogelijk maken. In totaal is 8000 euro nodig voor het maken van de film. Als de film een succes wordt, komt er een internationale tour langs diverse festivals.


Vorige artikel
Eerste aflevering GTST spin-off Nieuwe T..
Volgende artikel
Nieuw zaterdagavond programma met Paul d..

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...