TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


Het Sinterklaasjournaal loopt langzaam maar zeker leeg. Vlak na het vertrek van Jochem Myjer en Erik van Muiswinkel, neemt het journaal ook afscheid van Dolores Leeuwin.

Tegenover de links georiënteerde en sociaal bewuste website Joop.nl gaf Leeuwin aan dat ze zich niet meer kon vinden in het huidige formaat van het Sinterklaasjournaal en contact had gezocht met de eindredacteur om haar ontslag in te dienen.

Volgens Leeuwin gaat er veel aandacht uit aan de voorkeur van de pro-Zwarte Piet groep maar worden de mensen die tegen Zwarte Piet zijn achtergesteld. Dit terwijl het NTR aangeeft de mening van middengroep te verkondigen.

Er zijn de afgelopen jaren wel een aantal veranderingen doorgevoerd. Zo dragen de zwarte pieten tegenwoordig geen gouden oorbellen meer en zijn de roetpieten geïntroduceerd. Afgelopen jaar nam het Sinterklaasjournaal echter een stapje terug naar een meer traditionele variant.

Toch gaat het allemaal niet snel genoeg volgens Leeuwin en kan zij zich niet meer vinden in het format voor het programma.

Eerder zonden 120 bekende Nederlanders een brief naar het NTR waarbij zij kracht wilde bijzetten aan het Zwarte Pieten-debat met het doel dat de geliefde kindervriend voor iedereen leuk blijft.


Vorige artikel
Erik van Muiswinkel verlaat Sinterklaasj..
Volgende artikel
Irene Moors tijdelijk terug bij RTL4 met..

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...