TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


Het Sinterklaasjournaal zal er dit jaar permanent anders uit gaan zien nadat Jochem Myjer en Erik van Muiswinkel hun vertrek hebben aangekondigd. De cabaretiers kunnen zich niet meer vinden in het huidige format van het programma, nu het duidelijk is geworden dat een deel van Nederland een felle tegenstander is van Zwarte Piet.

De NTR vind het jammer dat het tweetal heeft besloten te vertrekken maar geeft aan dat het Sinterklaasjournaal een afspiegeling van de maatschappij is. Het merendeel van de Nederlanders heeft geen moeite met het uiterlijk van Zwarte Piet.

Van Muiswinkel gaf aan dat het frustrerend was dat er in 2014 positieve veranderingen werden ingevoerd, zoals de introductie van de roetpieten, maar dat vorig jaar er besloten werd om de belangrijkste personages in het programma zwart te houden.

Erik van Muiswinkel speelde in totaal 18 jaar de hoofdpiet en is inmiddels zeer herkenbaar geworden in zijn rol. Juist het opstappen van de Pietenbaas heeft mogelijk een flinke impact op het programma en de Zwarten Pieten-discussie.

Het is nog niet bekend hoe het Sinterklaasjournaal het verlies van het tweetal zal opvangen, noch is bekend gemaakt of er grote veranderingen in het format zullen plaatsvinden. Het script voor het programma wordt pas in de zomer geschreven en daarna pas bekend gemaakt.


Vorige artikel
Dierenprogramma Beestieboys wint prijs o..
Volgende artikel
Het Sinterklaasjournaal neemt ook afsche..

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...