TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


Beestieboys, een Nederlands kinderprogramma met het thema het Dierenrijk is onlangs in de prijzen gevallen bij het toonaangevende Prix Jeunesse Festival International. Het programma van de VPRO won de categorie non-fictie in de leeftijdsgroep 7 tot 10 jaar.

In het kinderprogramma doen Tim den Besten en Nicolaas Veul, beide dol op dieren, onderzoek naar de bijzondere verstandhouding tussen mens en dier.

Het programma wordt aangevuld met ludieke rubrieken als “Extreme Animal Hobbies” en “Beest te Koop”. In laatstgenoemde rubriek gaat het tweetal op zoek achter de verhalen van dierenadvertenties.

De programmamakers van Beestieboys voelen zich zeer geëerd met de kinderjuryprijs. Het is de mooiste prijs die je als maker van een kindertelevisieprogramma kunt winnen, aangezien het een speciale kinderprijs is. De Prix Jeunesse Festival is vergelijkbaar met de Oscar uitreiking, maar dan voor kinderprogramma's.

Beestieboys was niet de enige Nederlandse productie die in de prijzen viel. Hoe Ky Niels, een jeugddocumentaire welke onderdeel uitmaakt van de IKON-seire Mensjesrechten, won de Prix Jeunesse in de categorie non-fictie in de leeftijdscategorie van 11 tot 15 jaar en de Gender Equity Prize.

Hoe Ky Niels gaat over een Niels wie geboren is als een meisje maar verder door het leven wilt als jongen.


Vorige artikel
Martin van Waardenberg aan de kant gezet..
Volgende artikel
Erik van Muiswinkel verlaat Sinterklaasj..

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...