TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


Martin van Waardenberg is mogelijk niet meer te zien op de Nederlandse Publieke Omroep. De VARA heeft de presentator van het programma Kanniewaarzijn laten gaan. Volgens Van Waardenberg heeft het ontslag alles met zijn leeftijd te maken.

De 60-jarige Van Waardenberg geeft aan dat het ontslag volgde na een aankondiging van staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Sander Dekker, dat de Nederlandse televisie verjongd moet worden.

Kanniewaarzijn is een satirisch consumenten programma dat vooral in de smaak viel bij de Nederlandse senioren. Frans Klein, de eindverantwoordelijke van de Nederlandse Publieke Omroep, heeft, als gevolg van de uitspraken van Dekker, gesteld dat de gemiddelde leeftijd van de kijkers omlaag moet, anders zal het programma verdwijnen.

Het programma moet deze doelstelling binnen zes afleveringen behalen. Dat vereist rigoureuze maatregelen en om deze reden is Van Waardenberg ook aan de kant gezet.

De VARA ontkent dat er sprake is van leeftijdsdiscriminatie. Van Waardenberg blijft echter bij zijn verhaal over de kwestie. Ook de collega's van Van Waardenberg kunnen de beslissing niet volgen en komen tot dezelfde conclusie.

Of Van Waardenberg compleet afscheid neemt van televisie, is nog niet helemaal zeker. De acteur werd overwogen voor een nieuwe serie maar hier is nog geen uitslag over gegeven.


Vorige artikel
Roelof Hemmen stapt na ruim 15 jaar op b..
Volgende artikel
Dierenprogramma Beestieboys wint prijs o..

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...