TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


Rob Geus, bekend van De Smaakpolitie, is terug op de televisie. Iedere zondag is de kritische Nederlandse kok te zien bij het nieuwe programma Smerige Zaken.

De eerste aflevering van Smerige Zaken trok direct 785.000 kijkers. Hiermee viel, volgens de cijfers van Stichting Kijkonderzoek, het SBS-programma net buiten de top tien van best bekeken programma's van de zondagavond

Geus werd met De Smaakpolitie in 2002 in één keer beroemd. Het Nederlandse publiek smulde van de goedgebekte chef die samen met Maureen du Toit horecagelegenheden afging om de keukens te controleren op hygiëne en veiligheid. Restaurants en cafetaria's die aan de eisen voldeden, ontvingen de "De Smaakpolitie OK-sticker".

Smerige Zaken is een vergelijkbaar programma en geeft Geus een groter werkgebied. Dit keer kunnen kantines van scholen, bedrijven en verzorgingstehuizen ook een bezoek van Geus verwachten. Bovendien wordt Geus bijgestaan door een specialist die eveneens een oordeel velt na een uitgebreid onderzoek.

Rob Geus kwam met het idee voor het programma na het ontvangen van vele brieven en e-mails van mensen. Gezien de kritische positie van de kok in De Smaakpolitie beklaagden kijkers zich over andere misstanden op het gebied van hygiëne in de maatschappij. Het aantal klachten liep zodanig op dat Geus het belangrijk vond om iets met de klachten te gaan doen.


Vorige artikel
DWDD neemt afscheid van wekelijkse rubri..
Volgende artikel
Roelof Hemmen stapt na ruim 15 jaar op b..

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...