TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


Accenten onderscheiden Amsterdammers van Rotterdammers, Groningers van Limburgers en de Randstad van het platteland. Zelfs in een land als Nederland, dat qua omvang niet bijzonder groot is, zijn er verschillende accenten te vinden. Het taalprogramma “Sprekend Nederland” gaat naar deze accenten op zoek.

In het programma gaan Rik van de Westelaken en Nicolette van Dam op zoek naar het sterkste accent en worden de verschillende accenten in Nederland onder de loep te doen. De kijkers thuis kunnen met behulp van een app ook hun steentje bijdragen aan het onderzoek.

De app speelt een grote rol in het onderzoek en is tot stand gebracht met de hulp van Omroep NTR, NWO en andere partijen. Gebruikers kunnen hun eigen stem in spreken en krijgen ook de optie om andere gebruikers te oordelen. Het draait bij het programma dan ook niet alleen om de accenten zelf maar ook hoe men over deze accenten denkt.

Het Groot Nationaal Onderzoek: Sprekend Nederland dat 19 mei op NPO 1 werd uitgezonden, werd door 713.000 kijkers bekeken en belandde daarmee net buiten de top 5 van best bekeken programma's op de donderdagavond. Het is nog niet bekend of er naar aanleiding van het programma een vervolgonderzoek ingesteld zal worden.


Vorige artikel
Spraakmakende programma Spuiten een Slik..
Volgende artikel
Comeback van De Beste Zangers van Nederl..

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...