TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


Ieder jaar borrelt het onderwerp weer naar boven: de salarissen binnen het publieke omroep. Aangezien de publieke omroep van belastinggeld worden betaald, heeft iedereen in Nederland er een mening over. Op het moment ligt het salaris van Matthijs van Nieuwkerk onder vuur.

Alhoewel de 55-jarige presentator van DWDD geen problemen heeft met de discussie, ziet hij zijn salaris van bijna 600.000 euro niet als iets speciaals. Van Nieuwkerk geeft aan dat zijn salaris tot stand is gekomen door slim te onderhandelen.

De publieke omroep is niet de enige partij die een aanbod doet. Van Nieuwkerk krijgt ook aanbiedingen van commerciële zenders welke meer geld besteden te hebben. Door deze aanbiedingen mee te nemen in de discussie van zijn salaris zal de publieke omroep met meer geld boven water komen om Van Nieuwkerk vast te houden.

In de kranten wordt Van Nieuwkerk een graaijer genoemd. De politiek heeft zich inmiddels er ook mee bemoeid. Minister Plasterk wilt de hoge salarissen in het publieke stelsel aan banden leggen.

Tot die tijd zal Van Nieuwkerk zijn salaris accepteren. Hij vindt dat niet onterecht aangezien hij immers niet alleen de prestentator maar ook het brein achter De Wereld Draait Door is.


Vorige artikel
VPRO sleept drie nominaties Zilveren Nip..
Volgende artikel
Froukje de Both verlengt contract met RTL

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...