TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


De VPRO heeft dit jaar goede kansen op een Zilveren Nipkowschijf. Maar liefst drie VPRO-programma's zijn genomineerd voor deze prestigieuze Nederlandse televisieprijs: De Hokjesman, Langs de oevers van de Yangtze en Zondag met Lubach.

In de Hokjesman gaat filmmaker Michael Schaap heel Nederland af, op zoek naar de diverse subculturen die Nederland rijk is zoals punkers, nerds maar ook moslims. Het doel van het programma is om de culturen, die normaliter enkel voor insiders toegankelijk zijn, aan het publiek te tonen.

Zondag met Lubach is een populaire show waarin Arjen Lubach op ludieke wijze de recente gebeurtenissen in het nieuws doorneemt. Eerder werd aangekondigd dat er een vijfde seizoen van het programma in de maak is.

In Langs de Oevers van de Yangtze laat Ruben Terlou een ander beeld van China zien door de langste rivier van het land, de Yangtze, te bevaren. De serie is inmiddels afgelopen en werd uitgezonden op NPO 2.

De Zilveren Nipkowschijf werd vorig jaar gewonnen door de documentaire Onze Man in Teheran. De Nipkowschijf is vernoemd naar de gelijknamige uitvinding van Paul Nipkow, de grootvader van de televisie. Ieder jaar wordt de prijs uitgerijkt door de Stichting Nipkow, welke bestaat uit TV-critici van bekende dagbladen en tijdschriften.


Vorige artikel
Nationale Natuur Quiz trekt bijna miljoe..
Volgende artikel
Matthijs van Nieuwkerk geeft verweer in ..

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...