TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


Deze maand vond op NPO 1 de primeur van de Nationale Natuur Quiz plaats. Voor een eerste keer wist het programma met bijna een miljoen kijkers goed te scoren. De Nationale Natuur Quiz behaalde tevens de top 5 van de 25 best bekeken programma's op de woensdagavond.

In de Nationale Natuur Quiz staan, zoals de naam al aangeeft, vragen over Moeder Natuur centraal. Bekende Nederlanders zoals Vincent Bijlo en Britt Dekker, natuurdeskundigen en de kijkers thuis kregen vragen voorgeschoteld over natuur in Nederland.

De quiz was een genot voor het oog voor iedereen die verzot is op natuur. De vragen werden namelijk voorzien van schitterende videofragmenten opgenomen in diverse Nederlandse natuurgebieden.

De eerste editie van de quiz werd gewonnen door Ruben Smit. Geen toevallige winnaar aangezien ecoloog Smit onder andere de maker is van de film De Nieuwe Wildernis is.

De Nationale Natuur Quiz leverde ook nog een kleine rel op. Britt Dekker werd namelijk beticht van valsspelen. De kijkers konden niet voorstellen dat de 24-jarige blondine op eigen kracht de finale wist te bereiken. De geruchten gaan rond dat zij antwoorden voorgeschoteld kreeg van haar vriend Max Apotowski die bij werkzaam is bij het productiebedrijf van de Nationale Natuur Quiz.


Vorige artikel
Nieuwe presentator Zomergasten wordt Tho..
Volgende artikel
VPRO sleept drie nominaties Zilveren Nip..

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...