TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


Komende woensdag zal een nieuwe show te zien zijn op RTL 4: Zolang Ik Leef. Het programma is een Nederlandse poort van My Last Summer, een aangrijpende Britse televisieshow waar de laatste zomer van terminale patiënten worden gevolgd.

De Nederlandse variant van het programma zal uit zes afleveringen bestaan. In deze uitzendingen gaat de prestentator, tevens producent, Peter van der Horst, langs bij vijf Nederlanders die te horen te hebben gekregen dat ze in het laatste stadium van hun leven zijn beland.

In de afleveringen komen de verhalen van 42-jarige Jan (ALS), de 36-jarige Wouter (slokdarmkanker), de 30-jarige Klarine (borstkanker), de 51-jarige Christine (borstkanker) en de 43-jarige Joyce (baarmoederhalskanker) aan bod.

De vijf terminale patiënten komen voor het televisieprogramma frequent samen in een Hollandse boerderij. Daar leren ze niet alleen om hun verdriet met elkaar te delen, maar zijn er ook momenten van vreugde.

Door met elkaar samen te komen wordt er ook gediscussieerd over lastige vraagstukken. Regelen zij hun uitvaart zelf, of doet hun familie dat? Hoe gaan zij om met het feit dat er geen hoop meer van hen is? Hoe reageert de familie op hun situatie?


Vorige artikel
Lucille Werner verlaat AVROTROS voor SBS
Volgende artikel
Humberto Tan succesvolle vervanger Paul ..

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...