TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


Het ziet er naar uit dat Eva Jinek deze zomer toch niet haar eigen talkshow terug krijgt. Het was de bedoeling dat Jinek met haar programma de talkshow van Jeroen Pauw zou overnemen. Deze plannen zijn echter in het water gevallen.

Het afgelopen seizoen scoorde Jinek met haar talkshow nog boven verwachting. Het zat er dan ook dik in dat de talkshow deze zomer al zou terugkomen. Daar is echter nu geen sprake van.

Als reden wordt opgegeven dat de programmering komende zomer dankzij de vele sportevenementen overvol zit.

Er is geprobeerd om het programma van Jinek te verschuiven naar NPO2. Dit zou echter betekenen dat Nieuwsuur opgeofferd zou moeten worden aan Jinek en de sportprogramma's.

Frans Klein, directeur televisie bij de Nederlandse publieke omroep, geeft aan dat het inruilen van Nieuwsuur geen optie was. Klanten verwachten eenmaal Nieuwsuur op de buis. Bovendien is het programma ook beter geschikt voor het brengen van nieuws.

Toch is NPO niet van plan om op te geven. Er worden al gesprekken gevoerd voor het zoeken van een vaste plek voor het programma in 2017. De KRO-NCRV wilt graag een dagelijkse talkshow in haar programmering.

Jinek heeft bewezen dat haar talkshow de doelstellingen qua kijkcijfers kan halen. Bovendien is de presentatrice populair bij het jongere publiek.


Vorige artikel
Jeroen van Koningsbrugge onderbreekt sab..
Volgende artikel
SBS 6 verliest grip op de vrijdagavond

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...