TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


Wat een Poppenkast!, het nieuwe programma van SBS6 waar door middel van poppen diverse bekende Nederlanders en het laatste nieuws op de hak neemt, had een vlammende start. Maar liefst meer dan 600.000 kijkers zapten naar SBS voor de eerste aflevering. Het succes is mogelijk van korte duur.

De tweede aflevering, welke op vrijdag 13 april werd uitgezonden, trok slechts 378.000 kijkers te boeien, aldus de cijfers van Stichting Kijkonderzoek. Het programma viel dan ook buiten de top 25 van best bekeken programma's van de vrijdagavond.

John de Mol, de producent van het televisieprogramma, gaf in het programma De Wereld Draait Door aan de doelstelling van Wat een Poppenkast! op een half miljoen kijkers is. In de eerste aflevering werd dit doel ruimschoots gehaald. Als de rest van het seizoen de kijkcijfers achterblijven, kan het einde oefening zijn voor de poppenkast van SBS 6.

De poppen die gebruikt worden voor het maken van de show zijn afkomstig van poppenkunstenaar Evert Josemanders. In totaal zijn er twintig verschillende poppen van bekende Nederlanders gemaakt. Ondere andere Mark Rutte, Gerard Joling, Piet Paulusma, Eva Jinek, Geert Wilders, Matthijs van Nieuwkerk en Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima hebben een eigen pop. De stemmen van de poppen zijn afkomstig van onder andere Edwin Evers en Jeroen van der Boom.


Vorige artikel
Johnny de Mol neemt je mee op de Reis va..
Volgende artikel
Nieuwe zendtijd zorgt lichte stijging ki..

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...