TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


Idols is terug van weg geweest. De afgelopen jaren zijn er na het verdwijnen van de originele talentenjacht verschillende plaatsvervangende programma's op TV verschenen, zoals The Voice en Holland's Got Talent. Je zou dan ook denken dat de comeback van Idols niet veel indruk zou maken.

Niets is minder waar. De eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Idols trok meer dan 1,5 miljoen kijkers. Het was het best bekeken programma op RTL 5 van het afgelopen decennium. De hamvraag na de eerste aflevering was echter of het puur om het herleven van oude herinneringen ging of dat het Nederlandse publiek daadwerkelijk zit te wachten op Idols.

Ook de tweede aflevering van Idols 2016 is een kijkcijferkanon. Zo'n 18% van de kijkers van de eerste aflevering zijn afgehaakt. Toch was de talentenjacht met bijna 1,3 miljoen kijkers een waar kijkcijfer kanon.

Veel van de elementen die Idols succesvol maken, zijn intact gebleven. Zo vinden de eerste afleveringen de audities plaats. Deze afleveringen waren altijd het meest populair bij het Nederlandse publiek waardoor het programma het label “Afzeik-TV” toegedicht kreeg.

Er zijn ook een aantal verschillen. De oude juryleden zoals Jerney Kaagman, Henkjan Smits en Eric van Tijn zijn vervangen door een nieuw team. De presentatie van het programma is in handen van Lieke van Lexmond en Ruben Nicolai. Bovendien wordt programma dit jaar niet op RTL 4 maar op RTL 5 uitgezonden.


Vorige artikel
Nieuwe seizoen Katja's Bodyscan trekt no..
Volgende artikel
Nieuwe zaterdagavond van SBS6 van start ..

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...