TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


De muzikale uitvoering The Passion was donderdag het best bekeken programma op televisie. Bijna 3,2 miljoen mensen keken naar het Bijbelse evenement, blijkt uit kijkcijfers van Stichting Kijkonderzoek.

Op Witte Donderdag, de aanvang voor Goede Vrijdag en Pasen, werd het Nederlands publiek getrakteerd op een waar spektaktel. Publieke zender NPO 1 zond namelijk afgelopen donderdag live The Passion uit, een bijbelmusical waarin het verhaal van Jezus Christus op een eigentijdse manier wordt uitgebeeld.

De musical werd in levende lijve ter ore gebracht aan het Eemplein in Amersfoort. Het evenement op TV door meer dan 3 miljoen, in totaal rond de 3,2 miljoen, mensen bekeken. Zo'n 19.000 mensen waren in levende lijve om het muziekspektaktel van dichtbij mee te maken.

The Passion vond vorig jaar plaats in Enschede en trok toen 20.000 bezoekers en eveneens een groot aantal kijkers. Net als de editie van dit jaar werd het lijden van Christus aan de hand van Nederlandse popmuziek uitgebeeld. Deze werden gezongen door verschillende bekende Nederlanders. Zo werd Jezus Christus dit jaar vertolkt door acteur Martijn Fischer. Ellen ten Damme speelde de rol van Maria en ook Arie Slob van de ChristenUnie was terug te zien als een van de discipelen.


Vorige artikel
Eva Jinek doet voor show onderzoek naar ..
Volgende artikel
Bridget Maasland ruilt SBS 6 in voor Net 5

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...