TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


Juffrouw Ooievaar, Bor de Wolf, Meneer de Uil en veel andere bewoners van het Grote Dierenbos in Fabeltjesland komen terug op de buis! In 2018, vijftig jaar na de start van het programma, moeten de nieuwe uitzendingen te zien zijn op televisie. Dat zegt Robin de Levita, zoon van bedenker Loek de Levita.

De serie staat nog steeds vers in vele geheugens. Uit de poll op tvgids24.nl blijkt dat veel mensen mooie herinneringen hebben aan de oehoe en de andere bosbewoners. In 2005 werd het programma ook al verkozen tot Beste Kinderprogramma Aller Tijden.

De nieuwe serie wordt een 3D-animatie van de poppen. Eerder werd al geprobeerd de show in de originele vorm terug te brengen, maar die poging slaagde niet. De nieuwe vorm zou niet afdoen aan het nostalgische gevoel van de Fabeltjeskrant.

Het wordt de vierde serie van de Fabeltjeskrant. De eerste serie liep van1968 tot 1974, in 1985 startte een tweede serie afleveringen op de publieke omroep. In 1989 kocht het nieuwe RTL Véronique de serie en zond de krant uit tot 1992. In totaal zijn meer dan 1640 afleveringen uitgezonden.


Vorige artikel
RTL-programma The Raft wekt woede van St..
Volgende artikel
BNN-VARA gunt Alpaca met Sophie Hilbrand..

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...