TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


Het nieuwe survivalprogramma van RTL 5, The Raft, is in het verkeerde keelgat schoten bij Stichting Vluchtelingenwerk. De organisatie stelt dat de inhoud van het programma gezien de huidige ontwikkelingen in de wereld zeer ongepast is. Daarbij wordt verwezen naar de vluchtelingen die vanuit Turkije en Libië op gammele bootjes Europa proberen te bereiken.

Het concept van The Raft is als volgt: de vier deelnemers zitten op een minuscuul vlot welke rond dobbert in het Caraïbisch gebied. Om terug aan land te komen, moeten het kleine groepje intensief samenwerken. En dat wordt extra interessant gemaakt omdat het viertal geen survivalervaring heeft en ieder een eigen, unieke geschiedenis heeft.

Tineke Ceelen van de hulporganisatie Stichting Vluchtelingenwerk geeft tegenover het Algemeen Dagblad aan dat de keuze om dit programma uitgerekend nu uit te zenden niet erg smaakvol is. Ze beticht RTL ervan in te spelen op de actualiteit en gebruik te maken van het leed van de ander om zo meer kijkcijfers te scoren.

Jan Kooyman, eindredacteur van Zodiak Nederland, de producent van The Raft, betwist deze aantijgingen. Het programma draait om de persoonlijke anekdotes en vertellingen van de deelnemers. Het vlot is slechts een instrument om deze rauwe verhalen naar buiten te krijgen en is dus niet het belangrijkste onderdeel van het programma.

De eerste aflevering van The Raft: Overleven op Zee werd uitgezonden op 17 maart.


Vorige artikel
Laatste aflevering Flikken Rotterdam tre..
Volgende artikel
Fabeltjeskrant komt terug

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...