TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


De Nederlandse spin-off van het uiterst succesvolle kookprogramma “The Great British Bake-off”, Heel Holland Bakt, is in Nederland razend populair. Maar deze populariteit kan ook een doorn in de roos zijn. Daar kwam Omroep MAX, de zender die verantwoordelijk is voor het uitzenden van de bakwedstrijd, op een onaangename manier achter.

Het Commissariaat voor de Media heeft namelijk een boete uitgedeeld aan Omroep MAX voor het overtreden van het dienstbaarheidsverbod. Het vervelende voor de seniorenomroep is dat zij zelf niet direct schuldig zijn voor de overtreding.

Wat is er nu precies aan de hand? Omroep MAX heeft de rechten voor de merchandise van Heel Holland Bakt terugverkocht aan de BBC. De Britse staatsomroep heeft op haar beurt weer een lucratieve deal gesloten met Ahold en bol.com. Deze Nederlandse bedrijven door de BBC gerechtigd om Heel Holland Bakt producten te verkopen in hun assortiment en liften dus mee op de populariteit van het programma.

Het dienstbaarheidsverbod is in leve geroepen om oneerlijke concurrentie door het bewust of onbewust promoten van producten door middel van een televisieprogramma te voorkomen. Omroep MAX heeft echter geen enkel profijt aan de Heel Holland Bakt producten in de Albert Heijn aangezien zij niet de deal hebben gesloten. Zij vangen dus geen geld voor de merchandise.

De omroep heeft inmiddels bezwaar gemaakt op de boete. De waakhond heeft zich echter diep in de zaak vastgebeten. Tot nu toe is de enige concessie het verlagen van de boete naar 145.800 euro van 162.000 euro.


Vorige artikel
Peter van der Vorst vervangt Humberto Ta..
Volgende artikel
Eerste aflevering It Takes Two met Chant..

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...