TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


Het NOS is op het matje geroepen en aangeklaagd door Hüseyin Baybasin, een 59-jarige veroordeelde drugsbaas. De crimineel hekelt over het feit dat hij in verband is gebracht met een afrekening in de Turkse stad Istanbul in 2014. Dit laatste werd gesuggereerd in een publicatie op de website van de NOS in mei 2015.

De advocaat van Baybasin, Matthijs Kaaks, stelt dat er sprake is van zeer slordige journalistiek. Het bericht is namelijk afkomstig van een enkele bron welke niet als objectief en betrouwbaar geacht kan worden. De beschuldiging was namelijk afkomstig van een andere crimineel uit Turkije welke een lucratieve handel in heroïne erop na houdt. Bovendien is Baybasin niet gevraagd om commentaar waardoor het verhaal zeer eenzijdig is.

Hüseyin Baybasin zit op het moment een levenslange gevangenisstraf uit. De drugsbaron werd in 2012 in Den Bosch veroordeeld voor onder andere zijn aandeel in het handelen van drugs en afrekeningen binnen het criminele circuit.

De advocaat van het NOS, Bas le Poole, heeft in de rechtbank aangekondigd dat de beschuldigingen van Kaaks en Baybasin complottheorieën zijn. Bovendien zijn er voor het schrijven van het artikel meerdere bronnen geraadpleegd. Een aantal van de bronnen wensen echter liever anoniem te blijven.

Kaaks is echter niet van plan om het hierbij te laten zitten. De rechtbank zal op 20 april een uitspraak doen.


Vorige artikel
24Kitchen neemt afscheid van Rudolph van..
Volgende artikel
NPO brengt opnieuw Britse natuurseries o..

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...