TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


PVV lijsttrekker en oprichter Geert Wilders was afgelopen 22 februari het gesprek van de dag. Naar aanleiding van het 10-jarige jubileum van de Partij van de Vrijheid werd een interview van ruim 20 minuten met de partijleider afgegeven. Zoals verwacht, zorgde ook dit gesprek met Geert Wilders voor de nodige ophef.

Eén van de commentaren die aan de hand van het interview veelvuldig werd gegeven, was dat het NOS het Wilders wel erg makkelijk maakte. Michiel Breedveld, de verslaggever van het NOS die het interview gaf, werd verweten geen kritische vragen te stellen aan Wilders waardoor de leider op geen enkel moment in de problemen kwam en keurig zijn verhaal kon houden.

Zo suggereerde Bert Wagendorp, columnist voor de Volkskrant, dat Geert Wilders zelf gekozen had voor Michiel Breedveld, aangezien de verslaggever minder kritisch tegenover de PVV staat dan andere NOS-verslaggevers.

Marcel Gelauff, hoofdredacteur van de NOS, weerlegt echter de suggestie dat Wilders een hand heeft gehad in het uitzoeken van de verslaggever. Ook spreekt Gelauff tegen dat het interview van te voren is ingestudeerd. Gelauff verdedigt de keuze voor Breedveld door te stellen dat de verslaggever de politieke partij al jaren in zijn vizier heeft en daardoor meer kennis paraat heeft voor het afnemen van een interview.


Vorige artikel
Tineke Schouten valt "met de deur in huis"
Volgende artikel
De Mol is ontmaskerd

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...