TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


Donderdagavond 3 maart om 22:20 wordt de laatste aflevering van het zesde seizoen van Over Mijn Lijk uitgezonden. Maandenlang volgde presentator Valerio Zeno vijf jonge mensen met een ongeneeslijke ziekte. Drie van hen hebben het programma ‘overleefd’, van twee mensen moest afscheid genomen worden. Op 23 september 2015 overleed voetbalfanaat Mathijs op 18-jarige leeftijd aan botkanker. De 31-jarige Ariejanne, moeder van twee kinderen, overleed op 21 februari aan de gevolgen van baarmoederhalskanker.

Voor Eveline, Edgar en Chelsea zit het levensavontuur er nog niet op. Tegen de verwachtingen in, ontwikkelen hun ziektes zich anders dan verwacht. Door uitgezaaide kanker leefde Eveline in een stroomversnelling, maar haar ziekte ‘besloot’ juist een tijd in rust te gaan. Edgar vond een wonderpil, die zijn zeldzame vorm van longkanker al enige tijd de baas is. Over Chelsea’s diagnose bestaan twijfels. Het lijkt erop dat ze toch niet de progressieve vorm heeft van een spierziekte, en daardoor heeft ze mogelijk een veel langere levensverwachting.

Voor de deelnemers van het programma is het leven soms een ritje in een emotionele achtbaan. De dood komt, dat weten ze zeker. Maar wanneer moet je afscheid nemen? Eigenlijk heeft niemand het antwoord op deze vraag. En daarom moet je vooral blijven leven, écht leven, zolang dat kan. Dat hebben de deelnemers wel laten zien.


Vorige artikel
GTST’ers uit de kleren
Volgende artikel
Tineke Schouten valt "met de deur in huis"

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...