TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


De komende jaren kunnen we veel verwachten op het gebied van Nederlandse televisie en films. De TV en Beeld branche is volgens de cijfers van de economische afdeling ABN AMRO erg gezond. De verwachting is dat de omzet binnen de sector dit jaar met 3,5% zal stijgen. Ook het jaar daarop zijn de vooruitzichten goed.

Een van de redenen waarom de omzet in deze branche in de lift is, heeft te maken met de heftige concurrentiestrijd om Nederlandse TV kijkers. Talpa, Endemol en Warner spinnen hier hun garen bij. Enkel TV-programma's van hoge kwaliteit zijn in staat om hoge kijkcijfers te scoren en te behouden. Om deze reden is de vraag naar dergelijke programma's van TV zenders torenhoog.

De groei in de TV en Beeld sector nodigt ook nieuwe spelers uit. Telecom provider KPN heeft bekend gemaakt dat het ook een zender gaat aanbieden. Bovendien heeft het bedrijf geïnvesteerd in het maken van een eigen TV-serie. Daarnaast is de Amerikaanse streamingdienst Netflix uitgebreid naar Nederland en is er vraag naar Nederlandse TV-programma's voor de lokale markt.

De grote winnaars zijn echter de Nederlandse TV-kijkers. Zij kunnen namelijk de komende jaren een voortdurend afwisselend aanbod van kwalitatieve TV programma's verwachten. Het maakt hierbij niet uit of zij gebruik maken van streamingdiensten, Digitale televisie of de traditionele TV zenders..


Vorige artikel
Terugkijken naar het afgelopen decennium..
Volgende artikel
Gordon belooft in zijn nieuwe show aardi..

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...