TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


Het NOS journaal is sinds 1956 een begrip in Nederland. In veel Nederlandse gezinnen is het acht uur journaal een dagelijks ritueel. Het maakt niet uit op welke zender de TV staat; als het nieuws begint, dan wordt er steevast overgeschakeld.

De kijkers van het NOS nieuws raken dan ook snel gewend en vertrouwd met het gezicht dat het nieuws presenteert. Nieuwslezers als Astrid Kersseboom, Eva Jinek, Marga van Praag

Henny Stoel, Maartje van Weegen en Philip Freriks zien we zo vaak terug op TV, dat zij vrijwel direct te herkennen zijn.

De NOS wilt het nieuws echter aantrekkelijker maken om te volgen en minder eentonig te maken. Een oplossing welke vanaf 15 februari ingaat bij het NOS journaal is de introductie van aparte nieuwslezers voor de bulletins met regionaal nieuws. Deze bulletins worden uitgezonden tijdens het journaal van 12.00 uur en 15.00 uur en zullen gepresenteerd worden door Susanne de Kroon en Cindy de Koning.

De uitzendingen met regionale nieuwsbulletins duren in totaal 15 minuten waarbij 5 minuten van de uitzending wordt besteed aan regionaal nieuws. Het format is vergelijkbaar met dat van het Sportnieuws welke deel uitmaakt van het 13.00 uur journaal. Cindy de Koning en Susanne de Kroon zullen elkaar wekelijks afwisselen.


Vorige artikel
Jeroen van Koningsbrugge zelf een Bijdeh..
Volgende artikel
Paul de Leeuw ontvangt TV-Beelden oeuvre..

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...