TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


De meest sympathieke kandidaten hadden de grootste winkans in spelshows in de jaren zeventig en tachtig. Medewerkers van de shows hadden trucs om de leukste deelnemers voor te trekken. ‘De moeilijke vragen zaten onderop en de makkelijke bovenop, dus kon je altijd een beetje sturen’ verteld Fred Oster, die tien jaar lang Avro’s WiekentKwis presenteerde.

Ook bij andere omroepen werden kandidaten met een hoge gunfactor voorgetrokken, bevestigen (oud-)medewerkers. In de Sterrenshow van de Vara speelden kandidaten in de finale het gevreesde spiraalspel, waarbij je een metalen ring langs de spiraal van de ene naar de andere kant moest bewegen. Raakte de ring de spiraal, dan ging de zoemer en verloor de kandidaat het spel. Echter, bij sommige kandidaten ging de zoemer niet af, waardoor ze een grotere kans hadden om te winnen. Dat meldt het programma ‘Andere Tijden’ op de website.

Toch is er nog altijd heimwee naar de zaterdagavondshow. In de jaren zeventig en tachtig vormden de shows het hoogtepunt van de week en hielden miljoenen mensen aan de buis gekluisterd. Reden voor de NPO om de shows nog eens in de spotlights te zetten en mensen dat magische zaterdagavondgevoel weer te geven. Kijk vanavond om 21:25 naar Andere Tijden op NPO2.


Vorige artikel
Gouden Loeki voor meneer Van Dalen
Volgende artikel
Lelijke Eendjes in de spotlights met Lie..

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...