TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


Manuel Venderbos gaat heel ver voor de wetenschap. In het populaire wetenschapsprogramma ‘Galileo’ gaat de verslaggever op zoek naar antwoorden op bijzondere vraagstukken. Daarbij is de Venderbos vaak zelf letterlijk het ‘lijdend voorwerp’.

Zo ervaart hij hoe je met één tik knock-out geslagen kan worden, en volgt hij een maand lang een suikerdieet met snoep, koek en andere zoetigheid. In dertig dagen zal hij dertig kilo suiker eten. Ter vergelijking: gemiddeld eet een persoon zo’n dertig kilo suiker per jaar. Het dieet is waanzinnig, maar dient wel een wetenschappelijk doel: Venderbos wil laten zien wat al die suikers met je lichaam doen en in welke producten allemaal suiker zit.

Ook Shelly Sterk en Jorn Rohde trekken door het land om dwaze vragen op te lossen, in naam van de wetenschap. Presentator Luuk Ikink heeft ontzettend veel zin in het programma en verheugd zich op de interessante antwoorden op de vreemde vragen. Vragen als ‘Hoe overleef ik een helikoptercrash?’ en ‘Kun je verliefdheid opwekken?’ komen ook aan bod. Vanaf 7 maart is Galileo dagelijks om 19.30 te zien bij RTL5.


Vorige artikel
Idols 5 met Lieke van Lexmond en Ruben N..
Volgende artikel
Gouden Loeki voor meneer Van Dalen

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...