TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


Nepal werd eind april getroffen door een heftige aardbeving. Zeker meer dan 8500 personen zijn bij deze natuurramp om het leven gekomen. Het is daarmee de dodelijkste ramp die het land ooit getroffen heeft. Documentaire- en filmmaakster Jessica Villerius maakte een documentaire over de hulpverlening in het land na de verwoestende aardbeving.

In Eerste hulp in Nepal volgt Jessica Villerius een bevriende dokter die in het getroffen gebied slachtoffers van de aardbeving eerste hulp biedt. Villerius startte een crowdfundingactie via social media om de reis voor de arts te kunnen bekostigen. Op verzoek van de arts bracht zij de hulpverlening in beeld. Mensen konden hiermee zien wat er met het door hun gedoneerde geld werd gedaan.

De documentairemaakster belandde in een soort van vrijwilligersproject waardoor zij een documentaire over de hulpverlening kon maken. Ze probeerde hiermee in beeld te brengen dat de artsen zich vaak belangeloos voor de slachtoffers inzetten.

Jessica Villerius zag met eigen ogen welke vernielingen de aardbeving veroorzaakt had. De reis maakt dan ook veel indruk op haar. Ze is erg blij met het uiteindelijke resultaat. Het was voor haar een zeer bijzondere ervaring om deze documentaire te mogen maken. De documentaire wordt op woensdag 20 mei uitgezonden bij Veronica om 23.15 uur. Twee dagen later wordt de documentaire nog een keer herhaald.


Vorige artikel
Nog eentje erbij
Volgende artikel
Ruim 3 miljoen kijkers Songfestival

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...