TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


In Nederland is ongeveer 5% van de mensen een problematische verzamelaar. Deze mensen hebben last van verzamelwoede en kunnen maar moeilijk afstand doen van hun spullen. Als gevolg hiervan krijgen ze gevaarlijke situaties in huis en raken vaak in een sociaal isolement.

De oplossing om de spullen en de woning op te ruimen ligt voor de hand, maar neemt het probleem niet weg. Vaak moet psychologische hulp geboden worden om het probleem echt aan te kunnen pakken. In het programma Mijn Leven in Puin staat Lieke van Lexmond en een team van deskundigen klaar om de problematische verzamelaars te helpen.

In het programma begeleidt hoarding-expert en psychologe Jory Schoondermark de verzamelaars met behulp van therapie. Ontruimingsdeskundige Henk Plenter en een team van schoonmakers en ontruimers zorgen ervoor dat de woning weer leefbaar wordt.

Het nieuwe seizoen van Mijn Leven in Puin begint op dinsdag 28 april en is te zien bij RTL4 om 20.30 uur. In de eerste aflevering zien wij de 41-jarige Tatjana. Zij woont samen met haar 12-jarige dochter in een klein huisje dat helemaal vol staat met spullen. Tatjana is een koopjesjager en wil daarmee geld besparen. Hierdoor slaat ze van alles heel veel in. De kamer van haar dochter staat hierdoor helemaal vol en is niet meer begaanbaar. Haar dochter slaapt daarom bij haar moeder in bed.


Vorige artikel
Fons de Poel geen presentator meer van B..
Volgende artikel
Andy en Melisa verhuizen naar RTL5

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...