TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


De omstreden documentaire Going Clear zal op 19 mei door de VPRO worden uitgezonden. De NPO heeft de rechten van deze documentaire namelijk verworven. Going Clear gaat over de Scientology Church en deed in Amerika veel stof opwaaien.

In de documentaire Going Clear klappen acht ex-leden van de Scientology Church uit de school over de controversiële kerk. Ze praten over hun soms schokkende ervaringen, over wat hen heeft overtuigd om zich bij de kerk aan te sluiten en wat hen weer heeft doen besluiten om de kerk te verlaten. Onder andere de scenarist Paul Haggis komt in de documentaire aan het woord.

Grote sterren als Tom Cruise en John Travolta speelden een grote rol in het succes van de kerk. Laatstgenoemde wil niets te maken hebben met de documentaire. Hij heeft deze ervaringen totaal niet met de Scientology Church en het slaat voor hem nergens op om dingen te communiceren die voor hem niet waar zijn.

De documentaire Going Clear werd voor het eerst getoond op het Sundance Film Festival en ontving daar veel lof. Eind maart werd de documentaire op televisie uitgezonden en leidde tot veel ophef. Volgens de Scientology Church zijn feiten verdraaid. Ze denken er over om een rechtszaak tegen de documentaire aan te spannen.


Vorige artikel
Zeven nieuwe kandidaten gaan de strijd t..
Volgende artikel
Jan Joost en Toine presenteren Champions..

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...