TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


Het Nederlandse Junior Songfestival is de nationale voorselectie voor het Junior Eurovisiesongfestival. Het festival is de variant voor kinderen op het Eurovisiesongfestival. De omroep AVROTROS organiseert dit jaar het dertiende seizoen van het Nederlands Junior Songfestival. De winnaar mag Nederland tijdens het Junior Eurovisiesongfestival vertegenwoordigen.

AVROTROS maakte deze week de juryleden voor het nieuwe seizoen bekend. Charly Luske, Brownie Dutch en Edsilia Rombley nemen plaats in de jury tijdens de audities. De kandidaten brengen hun zelfgeschreven nummer aan hen ten gehore en Brownie Dutch, Edsilia en Charly mogen deze beoordelen.

In totaal zijn er zestig acts geselecteerd die het tegen elkaar op mogen nemen. Zij beginnen met de audities. Tijdens de audities worden door de jury acht acts geselecteerd voor de finale-auditie. Zij krijgen workshops van bekende artiesten, mogen hun eigen videoclip maken en gaan met professionele producers aan de slag om zich klaar te maken voor de finale. In de finale wordt de winnaar en Nederlandse inzending voor het Junior Eurovisiesongfestival bekend.

Vanaf augustus zijn de audities te zien op NPO Zapp. De uitzendingen worden gepresenteerd door Jan Smit.


Vorige artikel
Pas in het najaar Bonje met de Buren
Volgende artikel
Wintereditie 'T is hier fantasties!

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...