TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


Op donderdag 12 maart start een nieuw seizoen van Buch in de Bajes. De intrigerende documentaireserie over gevangenen werd in de eerdere seizoenen gemaakt door Menno Buch. Acht maanden na zijn overlijden komt zijn vrouw Nicole Buch met de nieuwe reeks. Zij vindt het een mooie kans om de verhalen te kunnen blijven vertellen en het gedachtegoed van Menno voort te zetten.

In dit nieuwe seizoen neemt Nicole Buch een kijkje in de Penitentiaire Inrichting van Rotterdam. Hier leven ongeveer 500 gedetineerden en werken 470 mensen. De inrichting kent enkele bijzondere afdelingen zoals de terroristenafdeling en de beheersproblematische gedetineerden. Nicole voert in deze heftige omgeving intense gesprekken met het personeel en met de gevangenen.

De gevangenen zitten om uiteenlopende delicten vast. Van fraude tot zedendelicten en van zware mishandeling tot moord. Ook zitten er mannen die verdacht worden van terrorisme. Nicole heeft ze geïnterviewd en volgt met de camera's alle gebeurtenissen, procedures en calamiteiten. Nicole laat de wereld achter de tralies zien en laat zien hoe het er aan toe gaat. Ze loopt mee met agressieve gevangen en heeft ontroerend gesprekken met mannen die psychische stoornissen hebben.

Ook laat Buch in de Bajes zien hoe de gedetineerden voorbereid worden op de terugkeer in de maatschappij. Nicole praat met ze over het leven na de gevangenis en de hoop op een mooiere toekomst. Ze gaat met een gevangene mee die op begeleid verlof mag en met een gevangene die met een enkelband uit de gevangenis mag.

Buch in de Bajes is een bijzondere serie. Dit seizoen is extra emotioneel en bijzonder omdat Nicole in de voetsporen van haar geliefde man Menno stapt. Nicole zet het werk van Menno voort, precies zoals beide het gewild hebben. Buch in de Bajes is vanaf donderdag 12 maart elke week om 21.30 uur bij RTL4 te zien.


Vorige artikel
Nieuw dansprogramma Dance, Dance, Dance
Volgende artikel
Van je vrienden moet je het hebben

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...