TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


Deze week zijn weer vijf kandidaten voor de Televizier-Ring van 2015 bekendgemaakt. De Televizier-Ring is de belangrijkste prijs voor Nederlandse televisieprogramma's. Afgelopen jaar won de misdaadserie Flikken Maastricht.

De kandidaten voor de Televizier-Ring worden in vier kwalificatierondes bepaald. Gedurende een jaar worden elk kwartaal vijf programma's geselecteerd door de televisiekijkers. Hierdoor worden door de kijkers twintig televisieprogramma's voorgedragen. De redactie van het magazine Televizier voegt hier nog eens twintig televisieprogramma's aan toe. Vanaf september kan dan gestemd worden op deze veertig tv-programma's. De uiteindelijke genomineerden zijn de drie televisieprogramma's met de meeste stemmen.

Tijdens de eerste kwalificatieronde werden Dokter Tinus (SBS6), Over Mijn Lijk (BNN), SynDROOM (RTL4), RTL Late Night (RTL4) en Heel Holland Bakt (MAX) geselecteerd. Nu is bekend geworden welke programma's in de tweede kwalificatieronde geselecteerd zijn. Ook Boer zoekt Vrouw (KRO), Divorce (RTL4), Proefkonijnen (BNN), Floortje naar het einde van de wereld (BNN) en Moordvrouw (RTL4) maken nog steeds kan op de televisieprijs. In mei en augustus volgen de andere twee kwalificatierondes.

Het gala vindt in 2015 plaats op 15 oktober en de prijzen worden dan voor de vijftigste maal uitgereikt.


Vorige artikel
Relatieverhalen in VIVA Pillow Talk
Volgende artikel
Nieuwe juryleden De beste singer songwri..

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...