TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


Eet jij het liefst elke dag hetzelfde? Waarschijnlijk niet. Toch hebben veel mensen bijzondere eetgewoontes of zijn verslaafd aan een bepaald soort voedsel. De deelnemers aan het programma Bizarre Eters in elk geval wel.

Het programma Bizarre Eters volgt twaalf deelnemers die elk een bijzondere eetgewoonte hebben. Deze eetgewoontes maken hun leven vaak erg lastig. Zo eten zij bijvoorbeeld vijf keer per dag spaghetti met kaas, vertrouwen enkel op hun eigengemaakte soep of worden angstig bij het idee van het eten van groenten.

Het programma wordt gepresenteerd door Dennis Weening. Hij volgt de twaalf bizarre eters en probeert er tijdens humoristische en emotionele gesprekken achter te komen hoe hun eetgewoontes zich ontwikkeld hebben. Met de hulp van voedingspsycholoog Lieveke Goossens wordt geprobeerd de deelnemers van hun vaak ongezonde eetgewoonte af te helpen.

Voedsel kan iemands leven beheersen. In Nederland wordt het probleem van een verslaving aan of fobie voor voedsel vaak onderschat. Gelukkig is een selectieve eetstoornis sinds kort als officiële aandoening erkend. Door te proberen te ontdekken hoe het probleem is ontstaan, proberen Dennis en Lieveke de deelnemers richting een gezond eetpatroon te coachen.

Bizarre Eters is een productie van Stepping Stone en is vanaf maandag 2 maart wekelijks om 21.30 uur bij RTL5 te zien.


Vorige artikel
Nieuwe klus voor Sofie van den Enk
Volgende artikel
Nieuwe gasten College Tour

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...