TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


Begin maart wordt er een nieuw seizoen van Levenslang met Dwang uitgezonden op RTL5. In het door Jan Kooijman gepresenteerde programma gaan acht mensen samen op roadtrip. Ze lijken doodgewone mensen, maar hebben allemaal last van een dwangstoornis. Tijdens de reis proberen zij onder begeleiding van diverse experts de strijd aan te gaan met hun obsessieve dwang.

De deelnemers proberen de stap te nemen naar een leven zonder of met minder dwang. In Nederland heeft éénderde van de mensen last van dwanghandelingen of dwangmatige gedachten. Dit kan bijvoorbeeld het herhalen van handelingen, smetvrees of dwangmatig tellen zijn. Als dit extreme vormen aanneemt, heeft iemand last van een dwangstoornis. Er is vaak veel onbegrip vanuit de omgeving en het is voor deze mensen daarom lastig om een normaal leven te leiden.

In Levenslang met Dwang proberen acht kandidaten iets te doen aan hun dwangstoornis. Zo heeft Pamela last van smetvrees en dwanggedachten, Arjan heeft controledwang en Karla kan de kleur geel niet zien, denken of horen. Zo heeft elke kandidaat zijn eigen dwangstoornis en moet zijn eigen manier vinden om hier iets aan te kunnen doen. De kandidaten krijgen hierbij hulp van een team van experts. Door het uitvoeren van praktijkopdrachten en het volgen van intensieve therapie proberen zij de kandidaten zo goed mogelijk te helpen om weer een normaal leven te kunnen leiden. Elke deelnemer heeft tijdens de reis zijn of haar eigen doel.

De roadtrip vindt dit seizoen plaats in Thailand. De kandidaten reizen van een luxe resort naar een olifantenpark. Hier gaan ze vrijwilligerswerk doen. Levenslang met Dwang bestaat uit acht afleveringen en is vanaf maandag 2 maart elke week om 20.30 uur bij RTL5 te zien.


Vorige artikel
Nieuwe spelshow met Jochem van Gelder
Volgende artikel
De zeven zeeën vaart uit

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...