TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


Een eeneiige tweeling is vaak een identieke tweeling. In DNA zijn zij vaak nagenoeg gelijk. Maar hoeveel lijkt een eeneiige tweeling nu echt op elkaar? Dit wordt onderzocht in de Nationale Tweelingtest.

De televisiezender SBS6 blaast dit programma nieuw leven in en de Nationale Tweelingtest komt dan ook terug op de Nederlandse televisie. In dit programma vindt de zoektocht naar de meest identieke eeneiige tweeling plaats. Wie lijken het meest op elkaar op het gebied van uiterlijk, gedrag, EQ, karakter en IQ?

De vergelijkingen vinden plaats aan de hand van opdrachten op locatie en populaire wetenschappelijke tests. Wie danst er bijvoorbeeld hetzelfde en zijn de broers en zussen even bang voor bijvoorbeeld parachutespringen? Ook de werkomgeving van de tweelingen wordt in dit programma vergeleken. Valt het de collega's op als de tweelingbroer of – zus ineens op het werk verschijnt?

Eerder werd het programma al door de KRO uitgezonden, maar is nu overgenomen door SBS6. De serie bestaat uit zes afleveringen met daarin de zoektocht naar de meeste identieke tweeling. De presentatie is in handen van Kim-Lian van der Meij en Kees Tol. Zij vormen voor dit programma voor het eerst in hun carrière een presentatieduo.


Vorige artikel
“Gordon draait door” in nieuwe talks..
Volgende artikel
Zeeuwse miljoenen

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...