TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


Op woensdagavond 19 november aanstaande wordt vanuit het Nieuwe Luxortheater in Rotterdam de televisieshow “Sta op tegen kanker” uitgezonden. In deze fondsenwervende show treden veel Nederlandse en buitenlandse artiesten op. Het doel van dit programma is aandacht te vragen voor de ziekte kanker en nieuwe donateurs te werven voor het Koningin Wilhelminafonds.

Het geld van de donateurs komt ten goede aan onderzoek door Nederlandse en Amerikaanse wetenschappers die onderzoek doen naar preventie en behandelingsmethoden van kanker. Toponderzoekers uit verschillende landen werken samen in zogenaamde Dreamteams om toekomstige genezing van verschillende vormen van kanker zo snel mogelijk te realiseren.

Helaas krijgt 1 op de 3 Nederlanders op enig moment in zijn of haar leven de diagnose kanker. Hoewel veel mensen gelukkig met succes worden behandeld, zijn er nog steeds mensen die vroegtijdig overlijden aan deze ziekte. Wetenschappers zijn echter hoopvol omdat de vraag niet meer is of alle vormen van kanker ooit genezen kunnen worden, maar wanneer dit zal gebeuren.

Er is echter nog veel onderzoek en daarvoor veel onderzoeksgeld nodig. Daar is deze show voor bedoeld. Het programma wordt gepresenteerd door Frits Sissing en Lucille Werner. Indien u hiervoor belangstelling heeft, kunt u deze show live bijwonen. Kaarten kunt u bestellen via de website van het Nieuwe Luxortheater in Rotterdam: luxortheater.nl

De live-uitzending vindt plaats op woensdagavond 19 november vanaf 21.30 uur op NPO 1.


Vorige artikel
Aaf en haar gezin zorgen voor een gezell..
Volgende artikel
“Gordon draait door” in nieuwe talks..

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...