TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


Als het aan de Telegraaf ligt krijgt het NOS Journaal er binnenkort een concurrent bij. De hoofdredacteur van de Telegraaf – Sjuul Paradijs - overweegt namelijk om een plan in te dienen bij de NPO (Nederlandse Publieke Omroep) waarin de Telegraaf samen met andere kranten een nieuwsprogramma gaat maken dat in de plaats moet gaan komen van het NOS Journaal.

Deze mogelijkheid dient zich binnenkort aan wanneer staatssecretaris Dekker van mediazaken zijn plannen doorvoert om het publieke bestel voor 50 procent open te stellen voor externe producenten. Overigens hebben de landelijke publieke omroepen grote bezwaren tegen de plannen van de staatssecretaris.

Volgens Paradijs hebben de kranten alle mensen, kennis en infrastructuur aan boord om dagelijks een kwalitatief hoogwaardig nieuwsprogramma te maken dat zich kan meten met het NOS Journaal.

De hoofdredacteur van de krant van wakker Nederland is er van overtuigd dat hij dit kan doen met een beperkter budget dan het NOS Journaal nu heeft. “Wij hebben maar driekwart van het huidige budget nodig. Het geld dat over is, mag terug naar de belastingbetaler", aldus Paradijs. Hij verwijst in dit kader ook naar het RTL-Nieuws. In zijn ogen is de nieuwsrubriek van RTL een goed voorbeeld van een uistekend nieuwsprogramma dat met veel minder geld is gemaakt.

Sjuul Paradijs geeft overigens toe dat het plan nog in de oriëntatiefase verkeert. Hij gaat binnenkort bij Henk Hagoort, de baas van de Nederlandse Publieke Omroep, op de koffie om zijn plannen uiteen te zetten en de mogelijkheden te bespreken.


Vorige artikel
Irene Moors komt met nieuw programma ove..
Volgende artikel
Meeuwis & De Mol gaan het leger in

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...