TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


Wanneer je Tijdens kerst langs de zenders zapt loop je geheid aan tegen de zogenaamde kerstfilms. De kerstfilms is in de loop der jaren een apart genre geworden op de Nederlandse televisie. Denk hierbij aan films als 'The Polar Express', 'The Grinch' en 'A Christmas Carol'.

Een andere film (cyclus) die het label "kerstfilm" meer dan verdiend heeft is 'Home Alone'.

Afgelopen jaren heeft RTL4 met succes de 'Home Alone' films uitgezonden tijdens de kerst. Deze traditie zet RTL4 ook dit jaar voort tijdens de kerst.

Op eerste kerstdag zendt de familiezender in de vooravond 'Home Alone' uit waarin de acht jaar oude hoofdrolspeler Kevin McCallister (gespeeld door Macaulay Culkin) per ongeluk thuis achtergelaten wordt door zijn familie om vervolgens de strijd aan te binden met twee inbrekers. De dag erna, op tweede kerstdag, vervolgt RTL4 de sequal met 'Home Alone 2: Lost in New York'. In dit vervolg dwaalt Kevin McCallister door New York met een goed gevulde beurs en diverse creditcards terwijl hij op de huid wordt gezeten door 2 onhandige bandieten.

RTL kiest met deze kerstfilms voor herkenbaarheid en wellicht ook een beetje voor voorspelbaarheid, maar dat heeft de laatste jaren goed uitgepakt. RTL4 weet zich tijdens de kerst verzekerd van een grote schare trouwe kijkers en zal ongetwijfeld ook dit jaar weer goed scoren met kerst.


Vorige artikel
Een ongelukkig huwelijk
Volgende artikel
Irene Moors komt met nieuw programma ove..

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...