TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


Het moment wanneer het Nederlands elftal zondag zijn wedstrijd speelt is verre van ideaal, zo vinden spelers en trainers. Oranje treft de Mexicanen niet alleen in het warme Fortaleza, maar ook nog eens in de volle zon. Dit om op een gunstig moment op televisie te komen in Europa. Louis van Gaal vindt het maar niets.

Bijtanken

Nederland-Mexico wordt om 18.00 uur Nederlandse tijd gevoetbald. Dit is om 13.00 uur in Fortaleza en dus op het warmste moment van de dag. Met een gevoelstemperatuur van 35 graden celsius is het goed letten op de gezondheid van de voetballers.

Oranje heeft zich in aanloop op het WK al voorbereid op warmte. “We hebben tijdens de oefencampagne het vochtverlies van de spelers gemonitord. Zo weten we van iedere speler hoeveel vocht hij verliest. Sommigen verliezen wel vier liter. Dat wordt flink bijtanken,” zo zegt trainer Louis van Gaal tegen VI.

Gewend

Ook middenvelder Leroy Fer, die door een blessure niet kan spelen, ziet de hitte als een extra tegenstander. "Het is heel warm, veel warmer dan in Rio en in de andere plaatsen waar we hebben gespeeld,” zo citeert Metro. “Maar, hoewel ze er aan gewend zijn, heeft ook Mexico daar last van.”

Maar hoewel de FIFA de speeltijden bepaalt, kan het niet om de wet heen. De Braziliaanse rechter stelt drinkpauzes verplicht bij temperaturen boven de 32 graden.


Vorige artikel
Het luistert nauw op tv
Volgende artikel
Wild West-taferelen op Veronica

Nieuwsarchief


Poll

  • Mijn favoriete serie is...