TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


Taaltechnisch lopen we misschien nog een beetje achter op de huidige ontwikkelingen, en daarom kiezen we voor de meer algemene vorm ‘presentator’. Presentator Van Dorst, die voorheen door het leven ging als Ryanne, heeft een nieuwe naam gekozen en heet voortaan Raven.

Deze naam sluit beter aan bij wie Raven is. De gitarist, zanger (algemene woordvorm) en presentator heeft zowel mannelijke als vrouwelijke kenmerken, maar toen die baby was, is gekozen voor een vrouwelijk keurslijfje. En daaruit ontsnapt Van Dorst nu. Want die is geen vrouw, maar ook geen man. Over Raven spreken kan met ‘die, hen of kijk maar’ zegt die zelf.

Maar het gaat om meer dan de man-vrouwverdeling in taal. Raven; “Het draait om maatschappelijk opgelegde genderrollen en schoonheidsidealen, die persoonlijke groei en gelijkwaardigheid belemmeren.” Raven wil het volgende deel van hun leven ingaan zonder hokjesdwang. En dat zal aanpassingen vergen van diens omgeving, maar met een beetje creativiteit, ook in taal, kunnen we een end komen.


Vorige artikel
Showcolade flopt
Volgende artikel
Lubach nog veel vaker te zien

Nieuwsarchief


Poll

  • Wat was het leukste Nederlandse TV-duo?