TVGids24.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws


Op 31 december 2013 ging Utopia van start. Een perfecte samenleving opbouwen met een stuk land, vee en enkele van huis meegebrachte spullen als startkapitaal. Vijftien inwoners kregen de kans om er wat van te maken. Maar niet alleen om zich voor de camera’s te bewijzen, de deelnemers deden het natuurlijk ook voor het prijzengeld.

Utopia 1 eindigde in het voorjaar van 2018, omdat het huurcontract van de locatie niet kon worden verlengd. Gelukkig voor de vele fans kwam er vlot een vervolg: Utopia 2 op een nieuwe locatie, met nieuwe en bekende deelnemers. Het concept was hetzelfde: met enige regelmaat dienden nieuwe potentiële bewoners zich aan, en de bestaande Utopianen mogen kiezen wie er bij hun komt. De nieuweling stuurde vervolgens een bewoner weg, zodat de populatiegrootte de vijftien niet oversteeg.

Wat hebben we overgehouden aan de bijna zes jaar met Utopia op de buis? Nederland is 142 Utopianen rijker geworden. Zoveel deelnemers hebben meegedaan aan alle seizoenen. De winnende deelnemers zijn ook rijker geworden: in Utopia 1 varieerde het prijzengeld van 15.000 tot ruim 50.000, ultieme finalist Hiske ging naar huis met bijna 70.000 euro. Dat gaat ze uitgeven aan een goed doel op Bali, om de wereld zo toch een stukje dichter bij een echt Utopia te brengen.


Vorige artikel
Van Gelder ontslagen wegens De Mol
Volgende artikel
Badr naar ziekenhuis na ontmoeting Rico

Nieuwsarchief


Poll

  • Wat was het leukste Nederlandse TV-duo?